Printer – Satisfaction EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[ep, , betyg: 4]

Printer bildades i Roskilde som ett rockband, men trummisen upptäckte att syntar var roligare och den tänkta gitarristen fastnade vid ljudprogrammen i laptopen. Därmed var rockterritorierna lämnade och istället tog Printer riktningen åt dansmusik med deppiga undertoner.
Enligt pressutskicket så är Printer ett band som ska få lyssnaren att dansa igenom sina sorger. Och efter ett flitigt spelande i hemlandet Danmark samt en spelning på Norbergfestivalen så har Printer arbetat upp sig och skarorna med fans växer smått.

Satisfaction EP är en femspårs skiva uppdelad i två delar. De första två spåren är monotona electrolåtar som påminner en del om relativt snäll och mörk techhouse och de tre återstående spåren flyr ut i ambientland där man kan höra inspiration av såväl Andreas Tilliander som Sigur Rós, The Radio Dept och Portishead faktiskt.

Det hela resulterar i en något splittrad recensent som inte riktigt vet vad han ska tycka. I Danmark och i Japan (!) har de gett ut två fullängdare som jag missat. Det skulle vara väldigt intressant att ta tag i dem och se vad de har att berätta.
Satisfaction EP är bra, men ojämn i sin kreativitet. Jag tror att bandet skulle må bra av lite mindre spridda skurar. Betyget blir ändå okej. Det finns något här.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …