Wednesday , June 19 2024

Movement – Audioextravaganza

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, , betyg: 6]

Jag förmodar att Audioextravaganza är en demo då jag varken hittar information om skivbolag eller distributionskanal. Dessutom består plattan av en vanlig CDR och omslaget tycks hemgjort. Men det ska inte ligga Movement i fatet. Västerås-gruppen har spelat in tre låtar till den här plattan och de är inte alls illa. Speciellt “A real piece of art” med sin mastigt vemodiga sångmelodi tilltalar undertecknad.
Bandet skriver att de gör den musik de vill, utan att ta notis om genres, men bortser vi från inledande “Regular John B” som är snabbare än de övriga, låter det som att Movement har något av en röd tråd i sitt skapande. Det kan naturligtvis vara en felaktig uppfattning jag fått, då jag bara har dessa tre spår att basera påståendet på, men det är mitt första intryck. Låtarna har ett visst mörker över sig och jag skulle nog placera bandet inom depprockfacket.
Så här långt känns Movement intressanta och det ska bli kul att se hur bandet vidareutvecklar sin musik framöver. De har en bra sångare och helt okay låtidéer så framtiden ser ljus ut.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …