Thursday , September 29 2022

Sambassadeur – Subtle Changes

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Labrador, betyg: 8]

Låtar som “Between the lines” och, framförallt, “New Moon” har för alltid en plats i den mentala iPod som kallas “min hjärna”. Jag förtjusas av gruppens vackra melodier, mjuka produktion och smekande sång.
Med sin nya singel “Subtle Changes” ger sig dock Göteborgsbandet ut på en lite ny väg, den är inte så jätteolik den gamla och leder fortfarande till mitt hjärta, men kantas av ett större arrangemang, en maffigare ljudbild och mäktigare känsla. Låten har ett annat driv mot tidigare och börjar med ett gäng vassa stråkar. Så småningom plockar man även i en saxofon. I min värld är det en klockren hit, och förmodligen Sambassadeurs bästa låt – vilket inte säger lite.

Om Webbmaster

Kolla även

Nicole Cassandra Smit - Third In Line

Nicole Cassandra Smit – Third In Line

Third In Line är Nicole Cassandra Smits debutalbum och det innehåller en underbar mix av …