Guff – Symphony Of Voices

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, GoKart Records, betyg: 4]

Guff är inte min tékopp, det konstaterade jag tämligen omgående när plattan åkte in i CD-spelaren. Jag ser inget nöje i att lyssna på den här inställsamma amerikanska punkpopen oavsett hur mycket de blandar in nu-metal och hur välgjord produktionen än må vara.
I pessreleasen står det “för fans av Blink 182, NOFX, Bad Religion och Rise Against” vilket nog ger de flesta ett hum om vad vi pratar om här. Själv skulle jag vilja beskriva Guff som en kombination av Green Day och Linkin´ Park. Fans av dessa grupper bör således ta min kritik med en nypa salt. Tilläggas bör även att plattan kan intressera Journey-fans, då Steve Perry sjunger på tidigare outgivna Journey-låten “I can see it in your eyes”. Att Journey inte själva givit ut den beror nog på att det är en rätt medioker metalhistoria a´ la 80-tal och Perrys produktion av låten gör att volymen sjunker betänkligt. Som avslut efter den gör Guff en lallig akustisk sak, så även sett ur ett objektivt perspektiv dippar Symphony Of Voices betänkligt mot slutet. Det hindrar mig dock inte från att konstatera att några tidigare spår har klar kommersiell potential. Det skulle inte förvåna mig om vi får höra låtar som “Saving the world” eller titelspåret på radio eller MTV. Så visst, det finns nog de den här plattan gör lyckligare, men personligen kan jag leva utan Guff och Symphony Of Voices.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …