Saturday , April 20 2024

Club 8 – Whatever You Want

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Labrador Records, betyg: 0]

Kan inte påminna mig att ha hört Club 8 tidigare, men bandet släpper sitt sjätte album nu i september, en temaskiva som tydligen ska handla om döden. När jag hör singellåten “Whatever you want” så är i alla fall döden det sista den påminner mig om.
I mina öron är detta avslappnad, rytmisk och somrig 70-tals tuggummipop med lounge-känsla. Och det är bra. Kastanjettliknande ljud smattrar till akustiska gitarrer och visslingar, medan Karolina sjunger drömskt och fint om utanförskap. Emellanåt är sången istället ordlös och det är främst de partierna som får mig att tänka på 1972. Mycket musik i den här stilen gjordes på den tiden, även om den inte ansågs riktigt rumsren då.
Kommer skivan om döden att låta så här kan den bli en riktig höjdare. Om den inte låter så här ska det bli spännande att se hur den blir istället.
På Whatever You Want finns inga extra låtar. Det är bara den på skivan och således har jag inte mycket mer att tillägga.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …