President Fetch – Cruel Beats… Gently Slumbering

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records, betyg: 7]

President Fetch är ett riktigt vilt danskt punkband med en satans energi. Killarna firar tjugoårsjubileum i år med Cruel Beats… Gently Slumbering som är deras tredje platta allt som allt, men samtidigt deras första utgåva på hela fjorton år. Enligt pressreleasen är President Fetch en institution inom dansk punkrock vid det här laget. Men har inte du heller hört talas om dem sedan tidigare så är vi två. Jag har ändrat på den saken nu och det borde du också göra. Åtminstone om du gillar hård, snabb och svängig rock. För även om detta är punk så finns här influenser från såväl AC/DC som MC5 och alla ADHD-brinnande garageband du kan minnas namnet på. Den enda cover presidenterna gör på plattan är dessutom en riktig röjarversion av MC5:s “Kick out the jams”. Resterande material består av egna kompositioner och det rockar ett gäng. Sologitarristen eldar på som om det var 1973 och han sökte jobb i The Stooges, så gitarrerna är en stor bit av det som gör plattan till en så positiv upplevelse som den är. Molles sång blir möjligtvis väl enformigt gapig emellanåt, men tillsammans med gitarrattackerna fungerar den bra. Kompet är stadigt, tajt och lika sanslöst påtänt som resten. Lyssna bara på “Super heroine blonde” och du fattar vad jag menar. Tretton låtar ursinnig revolt levereras och “Victimized” är en grym inledning på en platta som garanterat skrämmer bort såväl grannar som föräldrar och lärare.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …