Tuesday , April 16 2024

Patrik Skantze And The Free Souls Society – Hold On To Your Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Mimo Sound Records, betyg: 5]

Det är en märklig platta Patrik Skantze And The Free Souls Society fått till den här gången. Hold On To Your Love innehåller fyra spår, men avslutande “Parade in Paradisium part 1-4” är som titeln säger, uppdelad i fyra tårtbitar. Och EP:n i sin helhet bjuder dessutom på fyra sinsemellan väldigt olika stilar. Det är som om bandet inte riktigt vet vad de ska satsa på och således ger man smakprov på lite av varje.
Titelspåret är låten som bolaget hoppas ska ge en hit. Snygga akustiska och elektriska gitarrer medverkar till att göra “Hold on to your love” till en trevlig poplåt, men personligen tvivlar jag på dess hitpotential. Efterföljande “The raid” är en kort instrumentallåt med funk-och-groove-känsla som dessvärre inte leder någon vart. Hade den fått utvecklats kunde mycket gott ha kommit ur den. Nu blir den en trevlig bagatell. Därefter bjuds det på mjuk jazz med vispar mot virveltrumsskinnet och fin sång av Eva Björkner. Helt okay.
Det avslutande instrumentalexperimentet på cirka åtta minuter vinglar både hit och dit, men blir inte det mästerliga progressiva avslut som jag hoppats på. Tyvärr, men den här plattan är alldeles för lös i strukturerna och saknar en röd tråd. Det är läge att bestämma sig för vad The Free Souls Society ska stå för och se ut en riktning. Annars riskerar korthuset att falla.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …