Wednesday , April 17 2024

The Aggrolites – Reggae Hit L.A.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Skiva/ Hellcat Records, betyg: 8]

Det är sommar, solen skiner och vad passar inte bättre under varma kvällar och strandpartyn än rocksteady och reggae i högtalarna? The Aggrolites är från änglarnas stad, Los Angeles och låter inte alls förbannade som bandnamnet antyder att de skulle vara. Tvärtom är detta riktig feel good-musik med schyssta melodier, tilltalande refränger och härligt sväng i framförandet. Har ni hört soundtracket till The Harder They Come så vet ni vad jag pratar om. The Aggrolites pysslar nämligen med ungefär samma tidiga rocksteady och står närmare The Israelites än vad de gör Bob Marley. Reggae Hit L.A. är dessutom helt befriad från jobbig ragga. Här handlar det istället om starka låtar i baktakt, ett varmt sound och ett medryckande groove som är svårt att värja sig mot. I titelspåret känns det dessutom som att James Browns ande är den stora influensen och gammal hederlig 60-talssoul är aldrig några mil från The Aggrolites kompositioner. Vill du dansa lycklig den här sommaren så har du hela femton låtar att göra det till om du köper den här cd:n. Och den kan verkligen rekommenderas. Få spår, förutom det meningslösa artonminuterslarvet till bonuslåt, är nämligen vad jag skulle vilja kalla utfyllnadslåtar. Inom sin genre är detta en mycket varierad och lyckad platta. Själv ska jag ta med den och åka på grillparty snart. Solen skiner och livet leker.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …