Wednesday , April 17 2024

Ozzy Osbourne – Black Rain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Epic Records, betyg: 7]

Ozzy gör inga dåliga skivor och Black Rain är inget undantag. Däremot kan man upplägget med stråkförsedda ballader och tuffare spår vid det här laget. Så någon överraskning blev inte den gamle dokusåpaskådisens nya cd. Sedan är det givetvis så att vissa plattor är starkare än andra. Black Rain hör i mitt tycke till den bättre hög som kommit under de senaste sjutton åren. Ljudbilden har moderniserats med lite industrisound, ämnena för texterna är ungefär de vanliga och Zakk Wyldes gitarrlir når inte några nyskapande höjder. Övriga medmusikanter på plattan är desamma som turnerar med honom, det vill säga Rob “Blasko” Nicholson på bas och Mike Bordin på trummor. Black Rain är således en tämligen trygg och förutsägbar historia, men lik förbaskat innehåller cd:n ett gäng schyssta låtar som lär gå hem hos fansen. Åtminstone den falang av fans som uppskattat hans verk under de senaste tjugo åren. På tal om år så har sex sådana passerat sedan Ozzys förra studioalbum med nytt material. På Under Cover som släpptes 2005 gör han ju bara coverlåtar. Det är glädjande att Ozzy, tillsammans med Wylde och Kevin Churko, lyckats komponera schyssta spår som “The almighty dollar”, “11 silver”, “Civilize the universe” och “Trap door”. Istället för spänning och nyskapande har man satsat på ett gott hantverk och kvalitet. Det fungerade den här gången också.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …