Tuesday , April 23 2024

Space Debris – Three

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Breitklang, betyg: 8]

Space Debris är en ung tysk trio som ägnar sig åt instrumental krautrock med inslag av space rock och psykedelia. Det är kanske inte så konstigt då trummisen Christian Jäger är nära bekant med flera av 70-talets stilbildande krautband. Som ni förstår av titeln är detta Space Debris tredje fullängdare och det är en i stora stycken mycket trevlig platta. Fem låtar dukas upp, med den nästan tjugo minuter långa “La mano de dios (ext.)” som krona på verket.
Man kan tänka sig att det här bandet står och jammar i timtal på scenen, för även om låtarna är strukturerade, så känns de väldigt öppna för improvisationer och allehanda experiment.
Det bör dock poängteras att Three inte är någon jobbig eller knölig skiva att ta sig igenom. Tvärtom så svänger det fint om “Trip vitesse (sans alcool)” där Tom Kunkel går loss på hammond och syntar, medan man i “Saurus” bygger upp en rätt vacker melodi. I inledande “Dark star” pysslar gruppen en del med eko och i “Mountain high” dominerar Tommy Gornys hårdrocksriff a´ la tidigt 70-tal. En tung och cool låt som lär kännas ännu brutalare, satt i ett live-sammanhang. Sist men inte minst kommer så tjugominuterseposet som innehåller allting tidigare nämnt, samt en mängd soloutflykter. Det är ytterst tveksamt om Space Debris har någon svensk distribution, men annars kan skivorna beställas via www.spacedebrisprojekt.de

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …