Friday , September 29 2023

Spitting Off Tall Buildings – Good Night And Good Luck

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Exile On Mainstream, betyg: 4]

Det självbetitlade debutalbumet kom 2005 och nu är det dags för uppföljande Good Night And Good Luck. Och tur kan Spitting Off Tall Buildings behöva. Är det här det mest intressanta bandet kan åstadkomma lär de nämligen inte bli långlivade. Tyskarnas influenser sägs vara Husker Du, Pixies, Black Flag, Fugazi, Mclusky och Sonic Youth. Det märks inte direkt. Spitting Off Tall Buildings gör en cover på The Knifes “Heart beats” och Steve Albini har producerat. Plattan är inspelad i USA och Jana Pallaske från filmen Alaska.De. sjunger. Resultatet har blivit en tämligen simpel och ointressant, gitarrbaserad indiepop.
Visst finns här ett par schyssta spår som “Burnt into my skin” och “Summer”, men resterande är på sin höjd acceptabla. Jag har svårt att förstå vad man ska ha Good Night And Good Luck till. Det är knappast någon platta som utmärker sig i mängden. Melodierna är enkla, sången ordinär, rytmerna raka och inte särskilt svängiga. Dessutom händer det ingenting musikaliskt. Den ena låten efter den andra dukas upp, men resultatet är väldigt ospännande. Det är som om Spitting Off Tall Buildings inte har några idéer, eller förmåga att uttrycka dem. Gruppen tycks tillfredsställd med att plita ihop några ackord, sina texter om brustna relationer och sen framföra alltihop rakt av. De må vara nöjda. Jag är det inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Cold Connection – tolkar Pages “Aska” och bjuder på snygg musikvideo

Häromåret släppte Page låten ”Aska” på en uppskattad EP med samma namn. Nu har Cold …