The Bravery – The Sun And The Moon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Island/Universal, betyg: 5]

New York-kvintetten The Bravery slog ned som en bomb med sitt new wave-rockande debutalbum för två år sedan. De klistrande Cure-melodierna och sångaren Sam Endicotts indiehunkiga posande gjorde dem till heta konkurrenter till band som The Killers och Franz Ferdinand.

På andrasläppet The Sun And The Moon har 80-talsflirtandet dämpats till ett mer klassiskt rocksound och Endicott har numera tvättat bort kajalen och är klädd lika propert som en brittisk skolpojke. Men festen är inte riktigt över för det. The Bravery må vara mer rockinriktade i sitt sound, men melodierna är ännu poppigare än sist. Det trallas, visslas och oh:as i nästan vartenda spår. Det fungerar fantastiskt bra i vemodiga nostalgianthemet “Time won’t let me go”, men många andra gånger faller det lika platt som den gräsliga konvolutbilden.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …