Last Winter – Under The Silver Of Machines

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 2]

Last Winter säger sig vara influerade av 80-talets glam/sleaze-band och det tidiga 90-talets alternativrockscen, medan de har rötterna i metal och hardcore. De gillar dessutom power pop. Frågan är varför inte Last Winter med alla dessa influenser, kunde ha gjort något roligare än denna samtida, identitetslösa mix av snäll hårdrock, trist emo och intetsägande pop? När de vid enstaka tillfälle ger sig på hårdare partier blir det dessutom bara nu-metal av alltihop.
Bandet som kommer från Orlando, Florida har tidigare givit ut en platta, då utan skivbolag bakom ryggen. Sedan Lifeforce signade dem har de haft vissa framgångar, spelats på MTV och kända rockklubbar i USA. Bandet som bildades 2002 består av fem personer (gitarrer, bas, trummor, sång) och säger mig faktiskt ingenting. Här är det melodier som går rätt igenom huvudet, utan att stanna till vid vare sig hjärna eller hjärta, samt rytmer och riff vi har hört till leda förut. Lifeforce brukar ge ut rätt bra grejer inom hårdrock, men vad man har sett hos Last Winter övergår mitt förstånd. Förmodligen är detta ett tamt försök att hoppa på en kommersiellt fungerande trend, men i min värld är det bortkastade ambitioner. Möjligtvis går det att lura på den amerikanska publiken den här inställsamma radiosmörjan, men jag betvivlar att den svenska hårdrockspubliken har så taskig smak att den investerar i Under The Silver Of Machines.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: It's For Us - Out Of Time

It´s For Us – Out Of Time

En bebis jollrar, titelspåret ”Out Of Time” startar och slungar oss direkt in i The …