Out Of Our Depth – Free Range

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, Organic Records / Arabesque Distribution, betyg: 9]

Out Of Our Depth, OOOD, är den kreativa kvintetten Colin Bennun, Stephen Callaghan, Ramsay Melhuish & Ryokan Potier. OOOD’s unika samspel av psykedeliska melodiska toner, kanalorgasmer, funkiga sväng och dubbiga groove sätter ner tassarna djupt i jorden och spjärnar emot med full kraft redan från andra spåret. Första spåret är en 27sekunders kittling av lowtech radiohumor och cartoon noises så den räknas inte om man inte vill.

Andra spåret, “Free Range”, inleder med funkslinga som Shpongleishtiskt snubblar in i en mjuk uppåtpitch och landar med ansiktet först in i en full on rytm. Melodiöst och elgitarriff samt det där speciella OOOD soundet som hela tiden mjukar upp lyssnaren i förhoppningar om mer!

En enorm skaparglädje och humor går som en stor röd tråd, -nej! -nog mer som en ljummen taggtråd (den som skyddat OOOD’s prägel mot tjuvar) genom albumet. Precis som Shpongle har OOOD sin särpräglade identitet i sitt arbete. Man vet direkt på dansgolvet när en OOOD låt spelas, för det hörs. Genuine Oood, -OOOOOOOhhhhhhhhhhDhhhh! Man ryser vid tanken på hur långt dessa killar kan gå med sin karriär. Och som DJ vet man när man hittar guldklimpar, och idag har jag blivit skänkt en gudagåva.

OOOD – Free Range. Gå och köp och du kommer att bli nöjd, annars förtjänar du inte öron att höra med. Punkt slut. Egentligen vill jag ge 10 stjärnbeströdda poäng till vad som verkligen kan omnämnas som “an instant classic”. MEN! –Jag vill att OOOD skall överträffa sig med nästa album så jag håller igen av den anledningen. 9 av 10 kulhål. Även om den tionde kulan sattes i samma kulhål som nr 9.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …