Boys Noize – Oi Oi Oi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Boysnoize Rec., betyg: 7]

Alexander Ridha har figurerat lite överallt det senaste året. Som Boys Noize har han släppt flera succétolvor och remixat allt ifrån Depeche Mode till Bloc Party. Med Oi Oi Oi presenterar han sitt 13 spår långa debutalbum som inkluderar hans florfiller “Don’t Believe The Hype” från i våras.
Glöm allt vad Ed Banger Records heter, det är HÄR du ska leta. Alex radar upp ljud som t.o.m. Justice skulle döda för. Detta är skev syntmusik när den är som mest störd. Vissa skulle placera detta som electro/house och det är inte helt fel, men jag får i flera låtar tankarna av ett Laserdance, spelat baklänges och sönderklippt genom dimensioner av LSD och andra psykadeliska påfrestningar, kanske mest för att det inte är någon som helst sånginsats utan bara störda små röster och ihopklippningar.
Eftersom denna skiva är så eftertraktad på marknaden så har min kopia den otroligt störande repliken “This is the promotional copy of the first Boys Noize album, brought to you from Boysnoize Records. Good Stuff”, vilket förstör helheten. Men denna skiva ska jag införskaffa mig när den släpps på riktigt, det kan ni hoppa upp och klappa er på.
Detta är en väldigt trevlig upplevelse som levererar på flera plan. Låtar som “Let’s Buy Happiness” “Arcade Robot” och “Lava Lava” är helt stört bra dansmusik. Detta är verkligen Frankrike 2007.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …