Trummor & Orgel – Trummor & Orgel Featuring Ebbot Lundberg

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Cosmos Records/ BAM, betyg: 8]

Den här singeln släpps som en del av en trippelbox där Trummor & Orgels debutalbum, den nya fullängdaren Reflections From A Watery World, samt denna singel utgör helheten.
Om singeln även släpps separat förtäljer inte historien, men jag förmodar att så är fallet.
Hur som helst är detta en fin liten platta, väl värd att ha. Låtarna på singeln består av “Tomorrow will tell” som finns i sin instrumentalversion på nya fullängdaren och “Rest in peace”, vars originalversion finns på gruppens självbetitlade debut. Ebbot Lundberg från The Soundtrack Of Our Lives har skrivit texterna och sjunger på bägge spåren. Han har också medverkat som producent till bägge nysläppen och resultatet är läckert, om än inte nyskapande. Musiken är som alltid en mix av retroaktiv 60-tals psykedelia med jazz- och loungekänsla och det finns egentligen bara två vägar: love it or leave it. Jag föredrar det förstnämnda.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …