V/A – Trancers Guide to the Galaxy Vol.2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, ChaiShop Records, betyg: 8]

Chaishop.com har genom åren byggt upp ett högt anseende inom den elektroniska musikens universum. Man erbjuder på sin webbsida bl.a ett nav av information, länkar och artistinformation, tja allt man behöver för sin dagliga dos av vitamin Chai.

När ChaiShop släpper skivor under sin egen label Chaishop Records spar man inte på krutet, vare sig det gäller musikalisk glädje eller urvalet av högkvalitativ Progressive Trance. För den oinvigde kan nämnas att Progressiv Trance är en mer klubbig och slätrakad sub-genre av den världsomspännande Trance scenen. Oftast med lite lägre BPM och mer strukturerade volkalistista inslag.

Första “Trancers Guide to the Galaxy” var en ambidextrös dubbel CD där de två plattorna representerade var sin genre, Progressive vs. Psy/FullOn. “Trancers Guide to the Galaxy Vol.2” är en sprakande samling spår av några av de främsta namnen på Proggscenen. Beskrivande ord som glädjande, upplyftande, energisk och betryggande är väl valda i sammanhanget. Hela Europas Progg-elit bidrar på albumet, vilket du ser i spårlistan nedan. Jag vill särskilt uppmärksamma att skivan avrundas helt underbart av den dubbigt chilliga och mjukt melodiösa “Main Springs” av Kanadensiska Shen.

Det kan också nämnas att en tredje utgåva av “Trancers Guide to the Galaxy” är i faggorna, en volym som skall inrikta sig mot Full On Trance scenens universum.
Zero ser fram emot att se vad tredje syskonet går för så snart det står på egna ben.

Spårlista:
01 Flowjob – The Asian
02 Shuma – Zora
03 Feuerhake vs Liquid Soul – Elmazing Vibe
04 El Zisco – Tango (Remix)
05 D-Nox & Beckers – One Shot (Flame on Fire Remix)
06 Sonic Cube – Subminimal (Sonnenvakuum Online Remix)
07 Pion – Feel Good
08 Sensifeel – Let´s Get A Good Time
09 Ecliptic – Dense Matter
10 Shen – Main Springs

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …