Thursday , June 20 2024

The Pleasure – The Pleasure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Rookie Records, betyg: 6]

Pang, så landade det en stort vitt dubbelalbum på hallgolvet. The Pleasure hette bandet och skivan verkade heta likadant. Medlemmarna var tre medelålders herrar och det kändes som att det borde vara ett band man borde känna till. Men hur jag än rotade i hjärnkontoret fann jag inget bekant.
Ralf Paske…hmmm…det känner jag väl igen..eller? Nä.
Detta deras tredje album är hur som helst en dubbel med tyskt know-how, millimeterperfekt produktion och stenhård disciplin. Trots att man spelar en slags indiepop tillåts inga gitarrer att sticka ut för mycket. Uniformen är på, rättning i ledet, ingen musiker är större än kollektivet. Solodribblare får söka sig nån annanstans. Det här är alternativrock för massorna.
Vilket kan vara helt rätt ibland, och helt fel ibland. För min del är det mer rätt än fel.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …