Tuesday , April 16 2024

Hiawata! – They could have been bigger than hiawata!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Sell Out Music, betyg: 7]

“Dylan McKay” är en låttitel som hugger tag i intresset direkt för oss som växte upp med “Beverly Hills 90210”. Överhuvudtaget ekar detta Oslo-band en hel del av 90-tal. I bandets indiepoprock hör jag spår av folksneglande rock som exempelvis Waterboys och tidiga Wannadies. Jag hör faktiskt lite allt möjligt: This Perfect Day, Popsicle, britpop och kanske lite Mando Diao. Och det är ju referenser som borde passa mig och gör det också. De norska guttarna spelar riktigt trivsam pop, men kanske utan den där riktiga touchen som får mig att helt tappa koncepten.
En viss brist på originalitet har man måhända, men annars är Hiawata! En trevlig bekantskap.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …