A Swarm Of The Sun – The King Of Everything

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Version Studio, betyg: 6]

A Swarm Of The Sun inleder sin debut-ep lovande och tungt med “Refuge”, innan en voice-over röst kommer in och förstör musikupplevelsen. Det är märkligt att vissa band och skivbolag fortsätter att skicka ut promo-ex med den sortens självsabotage då det är allmänt känt att många musikskribenter ger sådana skivor sänkta betyg och att vissa tidningar inte ens recenserar voice-over saboterade plattor.
Något irriterad fortsätter jag dock genomlyssningen av The King Of Everything som stockholmsduon Jakob Berglund och Erik Nilsson skapat med hjälp av trummisen Kalle Granström och basisten Anders Carlström. Musiken är en sorts ofta malande, tyngre rock med drag av industrirock och med lugna instrumentalpartier som gör upplevelsen omväxlande. Plattan är inte på något vis svår att ta till sig, men musiken känns ändå aningen udda, vilket är positivt i min bok. Den nästan viskande sången ger A Swarm Of The Suns sound en meditativ och drömsk atmosfär, så här finns intressant potential. Förhoppningsvis skickar bandet ut kommande cd:n Zenith utan att förstöra innehållet, så att man verkligen kan ge sig hän åt innehållet utan störande röstpålägg.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …