April Divine – Chapter One

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ninetone Records/ Universal Music, betyg: 5]

Tidigare hette de Starfuck, men 2006 bytte bandet namn när ett management i USA blev intresserade av dem. Lite småfegt kan tyckas. Som April Divine fullängdsdebuterar i alla fall gruppen med Chapter One och stuket skulle jag vilja beskriva som modern metal av det snällare slaget, med popmelodier och ett typiskt radioanpassat sound. Således passar det nya gruppnamnet musiken bättre än vad Starfuck gjorde. Det känns som att April Divine satsar på hitlistorna och Chapter One låter som att bandet mycket väl kan lyckas med uppsåtet. En tillrättalagd grunge-känsla är hela tiden närvarande och April Divine har ett mycket snyggt och rent sound. Produktionen håller således hög klass. Likaså gör många av låtarna. Om man sedan gillar bandets stuk är en annan femma. Personligen föredrar jag min hårdrock mer musikaliskt innovativ, alternativt hårdare, och framförallt mindre kommersiellt inställsam. Men jag betvivlar inte att de här killarna kommer att dra en stor publik framöver. Även jag kan givetvis uppskatta och ta till mig låtar som “Almost famous”, “Counting moments” och “Sweet justice”, men på Chapter Two hoppas jag att April Divine tar sig ur anpassningskostymen, hittar en större egen personlighet och vågar skapa mindre hit-betonat material. Resultatet förblir dock proffsigt och Chapter One lär gå hem hos många.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …