V/A – Ellen Allien – Fabric 34

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, , betyg: 7]

Världens bästa tjej har nu levererat kvalitativ dansmusik de senaste tio åren och med hennes första fullängdare “Stadtkind” från 2001 så sammanfogade hon electro, techhouse och nästan lite industriella landskap på ett mycket gediget sätt. Ellen fortsatte med att göra bra skit på “Berlinette” från 2003, 2005 års “Thrills” och med förra årets “Orchestra Of Bubbles” som hon komponerade tillsammans med Apparat.

Nu skriver vi sommar, året är 2007 och det engelska bolaget Fabric har gett Ellen chansen att få göra en egen remixplatta och i sann Fabricandra så återfinns det mycket bra material här.
Problemet med dessa Fabricplattor är att de kan låta väldigt O-inspirerande i skivspelaren medan de skulle välta dansgolven i bitar på klubbar.
Det smattrar minimalistisk techhouse skivan igenom. Inga direkta drömspår återfinns, men Roman Flügels råminimalistiska technolåt Mutter är en riktig höjdare. Ben Klocks glitchiga technolåt Journey likaså.

Det finns en genomgående bra stämning över denna platta och även om den inte fullt levererar så är den gjord på ett proffsigt sätt av en proffsig kvinna som utklassar de mesta på scenen idag.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …