Damiak – Micalavera

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, n5MD, betyg: 6]

Abe Dichi är en mexikanare som numer residerar i USA. Detta är hans debutskiva. Micalavera (som löst översatt blir “Mitt Skelett”) är en elektroakustisk lågmäld upplevelse som spelar på kroppens alla organ.
n5MD är bolaget som specialiserat sig på abstrakt electronica, IDM och minimalisisk elektronisk musik, med denna release visar de ett nytt krafttag. Detta är electronica med ett gäng akustiska instrument, melodimässigt inte helt olikt T eller Patrick Wolf för den delen.

Skivan står aldrig stilla utan drar sig hela tiden åt olika ljudbilder som alla ackompanjeras av en elektronisk grundbild och en nästan småproggig minimalistisk drömsk pop som kan tilltala alla som vill att Sigur Rós borde ha mer driv och mindre sång.
Detta är helt instrumentalt och otroligt stämningsinriktad musik som passar vardagsnöjen såväl som filmlandskap.

Damiak är en artist som absolut kommer att kunna leverera storverk i framtiden, det känns i benstommen och med denna debut så har han kommit en bit på väg. Detta är kanske ingen skiva jag jublar stort över, men det är en riktigt bra platta som förtjänar uppmärksamhet av de som gillar musik som är lite annorlunda, lite knastrig, elektronisk och akustisk på en och samma gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …