Wednesday , May 31 2023

Obscenity Trial – Daydream

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 5]

Trots att förra årets höstalbum “Here And Now” långt ifrån hunnit falla i glömska släpper ändå Obscenity Trial nu en ep med sex nya spår. Mannen som döljer sig bakom Obscenity Trial heter till vardags Oliver Wand, och han är något så unikt som en riktigt duktig sångare på den elektroniska planhalvan. Och det är lustigt hur ovan man är att höra en snygg honungsröst till dansant synth.

Även om ett par spår på “Daydream” består av skönt svängiga elektropop är ändå helhetsintrycket att skivan drar en hel del åt konventionell pop, kanske med en liten gnutta rock. Men det är knappast något som ligger honom till last. Dessutom spetsas ep’n till med fyra remixer, bland annat signerade Steve Naghavi (And One) och Spetsnaz. Som grädde på moset ingår även videon till “Daydream”, en snygg video som skamlöst kopierat A-ha’s klassiska “Take On Me”. Gott om underhållning med andra ord.

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …