Saturday , June 22 2024

Social Ambitions – Innocence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 3]

Det som släpps på EFS kan ha en positiv sida, flertalet släpp hos dem har varit plattor med tilltalade artworks. Och Social Ambitions nya ep är inget undantag. Det är sällan EFS-plattor ser ut som direkta syntskivor. Det är färger, snygga bakgrunder och något som nästan en smak av flower-power.
Vid lyssnande stund så har jag absolut ingen aning om vad och vilka Social Ambitions är för något. De tre låtarna har snurrat flera varv nu och den första åsikten som dyker upp hos mig är att denna lekfulla syntpop påminner om hur Elegant Machinery skulle låta om de debuterade 2007. Men där Elegant ofta lyckas skriva låtar som verkligen svänger så får Social Ambitions svårt att leva upp till hela idén om att skapa en minnesvärd poplåt.

Den andra låten, Believe In Me, är den som visar deras bästa sida, enligt mig själv. Där finns det något som ger mersmak. En rätt bra refräng och ett gung som skulle kunna fungera på golvet, men de andra två spåren Innocence och My Love är rätt tråkiga historier som inte lyckas fånga en gammal syntpoppare som undertecknad.

Hoppet är inte kört för Social Ambitions, men ett större krafttag till nästa släpp önskas. Mera driv, mera kaxighet och målet känns betydligt mer nära.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …