5th Sonic Brigade – If You Could Only See

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Öhrn Music Media/ Sound Pollution, betyg: 7]

Det här svenska gänget vet jag inte mycket om och jag har aldrig hört dem tidigare heller. Men den här singeln, där samma låt återfinns i två versioner, är mycket trevlig. Originalversionen av “If you could only see” är en melodiös och kommersiellt gångbar popdänga med hårdrocksgitarrer som ger skönt groove och driv. Sångaren påminner mig om Per Gessle, utan att låta som ett plagiat och avvägningen mellan pop och melodisk hårdrock borde ge bandet möjlighet att gå hem i bägge lägren.
Alternativversionen av låten är mer akustisk och kanske även lite mer syntig i soundet, vilket torde öppna öronen för ytterligare lyssnare. Personligen föredrar jag originalversionen som svänger bättre, men det är en smakfråga. Det ska bli intressant att se hur 5th Sonic Brigade kommer att utvecklas och om bandet kan hålla den här standarden på en fullängdare, utan att ge ett alltför kommersiellt intryck. Det är än så länge för tidigt att sia om bandets framtid, då en enda låt trots allt säger rätt lite om en ny grupp, men första intrycket är positivt och 5th Sonic Brigade låter tveklöst lovande.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …