Emrik – Kontrollen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Emrikordings & entertainment, betyg: 5]

Under 90-talet missionerade Emrik och hans kollegor i Göteborgsbandet Stonefunkers för funken kanske mer än nån annan i landet.
På senare år har sångaren gått solo och satsat på mer visinriktad musik. Förra plattan, “Lögnhalsen” från 2005, visade upp en ny sida av artisten och var överraskande bra. Särskilt föll jag för låten “Längsta dagen”.
På “Kontrollen” har Emrik hittat tillbaka till funken och låter musiken rulla och gunga mer. Tempot har med ålderns rätt dragits ner en smula, men det hörs tydligt att det är svänget han vill åt. På förra plattan stod texterna mer i centrum, nu har han fått ur sig det han ville säga och låter beatet istället stå i fokus. Som gästartister plockar han in Dogge, Jenny Silver, Promoe och Papa Dee. Och som lite bonus får vi en remix av “Lögnhalsen”.
Ingen himlastormande platta och ibland önskar man sig lite upptempo. Jag är också lite tudelad kring Emriks svenska sång, men okej då – den funkar.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …