Miriam – When Beauty Is Invisible

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Decadance Records, betyg: 6]

Ibland dyker det upp en skiva i hemmet som bryter mönstret och som går utanför det förväntade. Italienska trion Miriams nya skiva “When Beauty Is Invisible” är ett sådant skönt avbrott mot det förväntade. Musikaliskt rör sig Miriam i landskap som tidigare vandrats av bland andra Dido och Massive Attack. Det är elektroniska draperier i stämningsfulla färger mellan vilka sången leker. Som lyssnare är man inbjuden till ett lekfullt sagolandskap med magiska stämningar. Skönheten hos Miriam är högst påtaglig och “Beauty Is Invisible” förtjänar att upptäckas av fler.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …