Saturday , April 13 2024

TME – Worlds Collide

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Aphotic Records, betyg: 5]

Samtliga medlemmar i TME har även lirar med Vintersorg, men i jämförelse med Vintersorgs senaste skapelse Solens Rötter, är Worlds Collide dess direkta motsats. Worlds Collide är nämligen nya amerikanska thrashbolaget Aphotic Records första släpp, men i mina öron är TME´s musik minst lika mycket death som thrash. Det är brutalt rens som gäller, även om gruppen lämnar öppningar för melodiska inslag. Allra bäst blir TME i spår med groove, som min favorit “Blank infinity” och den medryckande titellåten som inleder albumet.
Men i sin helhet är jag inte extremt imponerad av Worlds Collide. Visst består TME av duktiga musiker, produktionen är fläskigt tilltalande, energin och nerven finns här, men jag hittar inget riktigt egensinne som får bandet att stå ut från mängden. TME låter som många andra och jag har inget emot stuket, men upplever inte att Worlds Collide ger mig någon riktig megakick. Det är möjligt att någon med större faiblesse för blandningen thrash/death än undertecknad skulle uppskatta plattan mer. Själv hade jag gärna hört fler och starkare melodier, samt någonting som utmärker bandet i högre utsträckning. Kanske progressiva eller symfoniska inslag? Worlds Collide är således en helt okay debutplatta, men jag hoppas att TME kan skapa en mer spännande uppföljare till nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …