Thursday , April 18 2024

The STU – Everlasting Circus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Confident Music, betyg: 7]

The STU, som inte riktigt vill lämna det fulla bandnamnet Small Town Urbans bakom sig, är tillbaka med sin första fullängdare. Återigen bygger materialet på modern country av varierade stilar, men det är ingen pengakåt, kallhjärtad CMA-variant, utan snarare en innerlig och eftertänksam musik som ser dagens ljus. Tretton låtar har gruppen spelat in och bara “Can´t do nothing” har kommit med från den självbetitlade ep:n som dök upp för ett par år sedan. Nya singeln “Connie” från Everlasting Circus har spelats en del på såväl svensk som norsk radio och The STU har delat scen med bland andra Dwight Yoakam, Carlene Carter, Steve Earle och Marty Stuart. Bandet har också turnerat i USA med Tanya Dennis och de var den första svenska countrygrupp som lirade inför ett fullsatt Dalhalla. Inte illa för ett debuterande independent-band. Inte illa gäller Everlasting Circus också. Med såväl svängiga uptempolåtar – “Got his guitar” och “Ninetytwo” är nya favoriter i min bok – som mer stillsamma ballader, lyckas The STU övertyga om att de även fortsättningsvis är en kraft att räkna med. Josefin Erikssons varma stämma guidar lyssnaren genom det egenhändigt komponerade materialet och fina spår som “A night out” och drömska “Rain from the stars” kommer att fortsätta ljuda inom mig långt efter det att cd-spelaren stängts av.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …