Oh Laura – A song inside my head a demon in my bed

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Cosmos Records, betyg: 5]

Tänk er nordiskt vemod, skymningsljus och den där blonda tjejen i röd klänning som Plura, Mauro och Uffe alltid sjunger om. Det är hon som är Oh Laura. Hon är typ kompis med Anna Ternheim, Sophie Zelmani och förmodligen också Ane Brun. Musiken på denna debut är bitterljuv med alldeles lagom countrydoftande popmelodier. Jag gillar Frida Öhrns skönt spröda raspighet i sången och pojkarna i bandet har snickrat ihop minst ett par radiohits till förutom den där saab-låten som de tydligen fick av en polare. Det är vackert alltihop, men bara lite för svalt för att riktigt beröra. Bästa låtarna är souliga A call to arms, slingrande Black’n Blue och nerviga It ain’t enough. Skulle vara riktigt mysigt om bandet bjöd in Chris Isaak till duett vid lägerelden på nästa platta, ta det som ett tips Oh Laura!

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …