Wednesday , April 17 2024

V/A – Machineries Of Joy Vol 4

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Out Of Line, betyg: 7]

Det här året har verkligen börjat storartat vad gäller samlingsskivor. Den ena dundersamlingen efter den andra har dykt upp i skivdiskarna, och nu har även fjärde upplagan av “Machineries Of Joy” släppts. Vid sidan om serier som Major Records “Elektrisch!”, Synthetic Symphonys “Advanced Electronics” och Dependents “Septic”, vilka alla släppt nya volymer under senaste halvåret, tillhör “Machineries Of Joy” definitivt gräddan av samlingsskivor. Och skam vore väl annat med tanke på att Out Of Line är ett av de starkaste skivbolagen inom genren just nu, även om inte alla deltagande artister på skivan tillhör det egna stallet.

Dubbelcdn “Machineries Of Joy Vol 4” innehåller hela 32 spår med massor av exklusivt material, och favoriterna är naturligtvis många. Bland annat uppskattar jag “Suicide Sister” med Client där Sarah Blackwood sjunger duett med Douglas McCarthy, och Adams “Voodoo Nation (Trance Extended Mix)”även om han sjunger sisådär.

Bäst röj är det med glammiga “Spilling Blood” med Necessary Response, Accessorys “Ewigkeit” och Angels & Agony som dunrar fram med “Forward (Construggle Test Mix)”. Även Hocicos “Ecos (Move Bastard Mix)” triggar partysuget, liksom veteranerna Signal Aout 42’s oldschool emb i “Langemark”.

Skivans roligaste remix star Chinese Theatre för som lite otippat mixat “Sacrifice” av Agonize, och hur orimliga den kombinationen än kan te sig så är det poppiga resultatet mycket lyckat.

Den som har tunn plånbok men ändå vill ha ett skapligt utbud av kvalitetssynth i hyllan kan alltså numera med fördel rikta in sig på samlingsskivor, där självklart “Machineries Of Joy Vol 4” är given.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …