Saturday , July 13 2024

Metal Music Machine – In Cold Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Rustblade/ Sottomondo, betyg: 5]

Okay, vad vi har här är i realiteten fem låtar, eftersom två av spåren är remixade versioner av samma, nämligen “I need more” med G. Ricci (Ran, Templebeat) bakom spakarna och “Kill the king”, remixad av G. Russolo. Vad italienarna i Metal Music Machine bjuder på utöver dessa laborationer är tre studioinspelade låtar och två live-spår (men någon publik hörs inte). Själv har jag inte hört bandets debut Feedback som kom -04, men In Cold Blood har sina positiva stunder, även om inte allt på skivan är särdeles tilltalande. Vad vi snackar om här är elektronisk industrirock, även om pressreleasen säger “industriell techno punk”, vad nu det kan tänkas vara? Bäst är i vilket fall som helst Metal Music Machine när de öser järnet, som i repetitiva “Wet my bed” och hårt pumpande “Reality” med sin svängiga rytm.
I det stora hela är dock In Cold Blood en tämligen ojämn skapelse och det känns lite oroväckande med tanke på att detta inte är mycket mer än en ep egentligen. Framtiden lär utvisa om den här gruppen har en framtid eller ej och i så fall, hur den kommer att te sig. Jag hoppas att gruppen fortsätter på den hårda och svängiga vägen, samt att sångaren utvecklar sin tonkonst istället för att använda rösteffekter. Just nu ligger Metal Music Machine i en vågskål och den kan tippa åt vilket håll som helst, som det ser ut i dagsläget..

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …