Fantazja – Sing This Song

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, A Different Drum, betyg: 6]

Amerikanska etiketten A Different Drum har en förmåga att snappa upp ny svensk synthpop som våra egna bolag ratar. Senast ut är duon Fantazja med ep’n “Sing This Song”. Titellåten finns med i hela sex versioner, remixad av bland andra Rupesh Cartel och Rename, två band som Fantazja uppvisar stora likheter med. Och det är bra rätt igenom, även om man blir lite matt efter den upprepning det trots allt är.

Medkompositör till “Sing This Song” är Markus Bustad, för tillfället mest förknippad med Z Prochek, vilket lätt kan skapa farhågan att Fantazja kanske inte klarar sig på egen hand. Men då skivans övriga spår “Cornered” och “Make A Wish”, också är starka poplåtar tror jag inte att det är något problem. Faktum är att Fantazja mycket väl kan bli nästa grupp att ett genombrott på den elektroniska scenen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …