Tuesday , April 23 2024

Pen Expers – Bring on the Heartache

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Fold 4 Records / NAZ Promotions, betyg: 7]

Göteborgskvintetten Pen Expers debutalbum Bring on the Heartache påminner lustigt nog om två andra Göteborgsband: Broder Daniel och Franke. Det luktar även en hel del Joy Division och Interpol. Pen Expers spelar postpunkiga rockmelodier med taggiga gitarrer, släpiga trumkomp och stora refränger. Det är ångestmörkt dramatiskt, men samtidigt intimt och personligt. Sångaren Alexander Arvman påminner lite om Henrik Berggren, men har inte lika ljus och gnällig röst, vilket enbart kan ses som en fördel. Bring on the Heartaches nio spår fungerar som ett riktigt bra substitut i väntan på Frankes andra album.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …