Saturday , October 1 2022

Pen Expers – Bring on the Heartache

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Fold 4 Records / NAZ Promotions, betyg: 7]

Göteborgskvintetten Pen Expers debutalbum Bring on the Heartache påminner lustigt nog om två andra Göteborgsband: Broder Daniel och Franke. Det luktar även en hel del Joy Division och Interpol. Pen Expers spelar postpunkiga rockmelodier med taggiga gitarrer, släpiga trumkomp och stora refränger. Det är ångestmörkt dramatiskt, men samtidigt intimt och personligt. Sångaren Alexander Arvman påminner lite om Henrik Berggren, men har inte lika ljus och gnällig röst, vilket enbart kan ses som en fördel. Bring on the Heartaches nio spår fungerar som ett riktigt bra substitut i väntan på Frankes andra album.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …