Run_Return – Sum of an Abstract

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, n5MD, betyg: 5]

Kan man göra praktiskt taget allt rätt, men ändå inte nå fram? Ja, tyvärr.

Den kaliforniska trion Run_Return bjuder på en trevlig blandning av electronica, techno, post- och krautrock. När jag lyssnar igenom deras Sum of an Abstract leds tankarna till Múm, Tortoise, Sabres of Paradise och tidiga Kraftwerk. På sina ställen låter det till och med nästan som Mogwai.

Med så fina referenser borde det här vara en utmärkt skiva, eller? Nja, kanske krävs det även en egen touch för att resultatet ska bli spännande? Något saknas nämligen på den här plattan. Run_Return gör det mesta rätt, men saknar lik förbannat den så viktiga “pricken över i:et”.

Albumet är allt för välpolerat och innehåller inget som sticker ut eller direkt väcker mersmak. Här finns inte samma lekfullhet som på Múms första platta, inte samma skönhet som på Kraftwerks tidiga alster och inte heller samma dynamik som Mogwai brukar briljerar med.

Killarna har potential, men måste våga ta ut svängarna mer. Just nu känns det aningen för opersonligt. “Behaglig och intelligent hissmusik” blir mitt lite elaka slututlåtande.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …