Wednesday , May 22 2024

Raintime – Flies And Lies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 7]

Italienska Raintime har i och med Flies And Lies följt upp Tales From Sadness som kom 2005. Bandet, som ursprungligen lät sig influeras av Dream Theater, har dock inte mycket att ge progmetalpubliken. Raintime blandar snarare modern, melodisk döds med power metal-smatter och Andrea Coronas rätt trevliga keyboardattacker. Några gästsångare är inbjudna till projektet, såsom Jacob Bredahl (Hatesphere) och Lars F. Larsen (Manticora). Tommy Hansen (Helloween, TNT, Pretty Maids m.fl) har producerat albumet med den äran och elva spår är inspelade. Bland dessa utmärker sig en hård och väl fungerande coverversion av Michael Jacksons gamla discohit “Beat it”, samt en powerballad kallad “Finally me”. Balladen bjuder på snygga gitarrer och en trevlig melodi, men jag har svårt för den smöriga sången. Å andra sidan är jag ingen större vän av hårdrocksballader från 80-talet och framåt.
Som helhet är Flies And Lies en trevlig metalprodukt som borde dra hårdrockspubliken till sig såsom frukt drar till sig bananflugor om sommaren. Det är inte ofta jag upptäcker italienska metalband som håller måttet, men Raintime får definitivt räknas till den lilla skaran hädanefter, även om plattan inte är något fulländat mästerverk. Den håller i alla fall intresset uppe med sina snygga melodier, men det vore inte fel om Raintime lät sig påverkas mer av Dream Theater igen framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …