Tracey Thorn – Out of the Woods

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Virgin/EMI, betyg: 6]

På sin soloskiva fortsätter Tracey Thorn, den känslofyllda rösten från Everything But The Girl, på ungefär samma musikaliska väg som tidigare. Snygga soulpopballader varvas fördelaktigt med dansant, technofierad disco.

Den enda nyheten på Out of The Woods är de starkare 80-talsinfluenserna. På ett par spår blippar det nostalgiskt och tankarna leds till Eurythmics under deras glansdagar.

Albumet är genomsympatiskt, men lyckas tyvärr inte alltid engagera. I sina bästa stunder, som i melankoliska “Get Around It” eller Saint Etienne-doftande “Raise The Roof”, handlar det om brittisk pop av finaste modell. Men precis som i fallet Everything But The Girl tenderar det att bli aningen för soft och översofistikerat mellan varven.

Rätt doserad bjuder Out of The Woods hursomhelst på perfekt stämningsmusik för varma sommarkvällar. Betyget blir en stark 6:a och ett inköp är absolut ingen dålig investering. Bättre “vuxenpop” för hyfsat musikintresserade personer mellan 30 och 40 är det faktiskt svårt att föreställa sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …