The Mission – God Is A Bullet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Oblivion/ SPV/ Playground Music, betyg: 5]

The Mission har alltid legat mig varmt om hjärtat. Britterna lyckas alltid skapa en mycket speciell atmosfär när de lirar live och deras fyra första album känns samtliga som klassiker idag. Därefter har Wayne Hussey och hans mannar åstadkommit både “ups and downs” när det gäller skivsläpp och låtar. Bandet har nu existerat i 21 år och detta firas med nya albumet God Is A Bullet där originalgitarristen Simon Hinkler dyker upp, likväl som gitarristen Tim Bricheno och sångerskan Julianne Regan från All About Eve. Den sistnämnda sjöng redan med The Mission på God´s Own Medicine.
Resultatet verkar inte alls vara illa. Det är dock lite svårt att avgöra då en irriterande speakerröst kommer in ett par gånger i varje låt och förstör helhetsupplevelsen. Tydligen anser någon att The Missions nya album inte är ett konstverk, värt att recenseras i sin helhet, eftersom man lagt på denna koncentrationsstörande voiceover-effekt. Jag får således nöja mig med att konstatera att The Missions nya platta låter bra och lägga in en brasklapp när det gäller ovanstående betyg. Skivan kan således vara värd en högre siffra, men i nuvarande skick är det tämligen svårt att avgöra. Nog måste det finnas bättre sätt att motarbeta försäljning av promos samt nedladdningar från nätet, än att omintetgöra recensenternas arbete på det här sättet?

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …