Neurobash – Spoiled

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 7]

Neurobash har existerat sedan 2004 och består av Per Nordahl, Johan Andersson, Anders Thomasson och Daniel Brandt. Namnet tog gruppen från en låt med Front 242, vilket tyder på god smak, men den här singeln påminner inte mycket om belgarnas musik. Däremot innehåller den helt okay electropop med både udd, stake, melodi och tydliga refränger. Titelspåret framförs i tre olika versioner och sången är på engelska, medan avslutande “Macht” framförs på tyska.
För min del är Single: Spoiled det första “mötet” med Neurobash, trots att kvartetten har förekommit på plattor förr, och det blev ett ytterst angenämt sådant. Jag skulle gärna höra en fullängdare med bandet också, för det låter som att de här snubbarna har en hel del att ge, både musikaliskt och som låtskrivare. Låtarna här är lekfulla och det händer en massa grejer som gör att man inte tröttnar i första taget. Om Neurobash kan hålla den här kvaliteten på sina fullängdare framöver så kan de komma riktigt långt inom den elektroniska världen.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …