Thursday , April 18 2024

Digital Geist – The Zero Engine

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, Digital Geist, betyg: 4]

Digital Geist består av New Yorkduon Alex K & Newt. Dom är kända i sina kretsar för att köra en vild blandning av genrer i sin musik och det märks på albumet “The Zero Engine”. Det är pulserande electronisk musik med syntinfluenser och dystra vokalslingor, som i “Someone Like Me”, ett spår som verkligen lämnade mig besviken och lätt deppigt självmordsbenägen. Låten finns även med i en remix av Patrick Codenys från Front 242!

Samtidigt som “Circuit Cruscher” med sin upplyftande slinga gör mig lite glad. Det är med andra ord en rejäl bredd på spåren. “Keep The Faith (feat. Christian K of Dharma Lab)” manglar fram på transaktigt maner och knorrar och knarrar som värsta psy-transen.

Att soundet är platt och plastigt utan mänsklig värme är antagligen precis så som det skall vara, surrealistiskt och betonggrått som Manhattans bakgator!

Albumet “The Zero Engine” rymmer från redaktionen med en nystulen 4a i ryggsäcken.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …