Dexter Jones´ Circus Orchestra – Side By Side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fuzzorama Records/ Sound Pollution, betyg: 6]

Den här cirkusen får inga barn att skratta och inte mig heller egentligen. Dexter Jones´ Cirkus Orchestra pysslar inte med glättig underhållning. Däremot skriver de hyfsade låtar, ofta med en vemodig och allvarlig hållning. Att placera bandet i ett fack är svårt, men om ni tänker er en blandning av äldre sydstatsrock, grunge – främst på grund av sångrösten och vissa sångmelodier-, stoner och americana så har ni min uppfattning om hur det låter. Materialet håller lite väl ojämn standard. Vissa låtar som svängiga “Feel the cold” med läcker slidegitarr, växande “Expectations” och melodiska “We won´t care” är vinnare, medan en del andra spår mest känns tråkiga. Enligt pressreleasen har gruppen “glömt fuzzpedalen på pantbanken”, vilket är lite synd. Jag hoppas att det här släppet löser ekonomin så att de kan hämta ut den igen. En del riff här är nämligen klart coola och skulle må bra av lite extra tyngd i soundet. Ni som är bekanta med Fuzzoramas utgivningar sedan tidigare bör vara införstådda med att Side By Side inte alls innehar den tyngd som är brukligt för bolaget. Mig gjorde upptäckten först lite besviken, men när jag lade förväntningarna åt sidan och bara tog Dexter Jones´ Circus Orchestra för vad den är så visade det sig snart att plattan växte. Men det skulle inte skada med ett musikaliskt leende emellanåt. Side By Side känns lite väl gravallvarlig.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …