Wednesday , April 17 2024

Kids On TV – Mixing Business With Pleasure

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Chicks On Speed Records, betyg: 7]

Live är Toronto-trion Kids On TV en både rolig, händelserik och energisk upplevelse. När gruppen senast spelade i Stockholm, som förband åt Ladytron, var det full fart hela tiden. Film spelades upp som backdrop, bandet var sminkat och uppklätt i diverse galna kostymer, det breakdansades och showades för fullt, både på och nedanför scenen.
Riktigt lika energiska framstår inte gruppen på debutalbumet, men nog är Mixing Business With Pleasure en kul platta som bör intressera dig med smak för gränsöverskridande genres. Här smattrar trummaskinerna, texterna sjungs eller rappas, det mestadels elektroniska kompet pumpar, blippar och bloppar.
Trots att musiken spretar åt de mest skiftande håll fungerar Kids On TV´s egensinniga, ibland nästan hysteriska uttryck och lånar man inte kompet från DAF (“Breakdance hunx”) så gör man en personlig cover på Roxy Music (“In every dream home a heartache”). Vad som gör mig aningen tveksam är att plattan egentligen bara innehåller tio spår. Därefter har man lagt in remixar på två av dessa. Frågan är om det handlar om bristande låtskrivarförmåga eller något annat? Svaret på den frågan får vi säkert vid nästa släpp. Till dess finns det all anledning att lyssna på och festa till Kids On TV´s experimentella, dansanta och speciella laptopspop.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …