Spiritualized till Emmabodafestivalen

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Spiritualized – Acoustic Mainlines kommer i år till Emmabodafestivalen. Jason Pierce, a.k.a. J. Spaceman, mannen bakom spacerockbandet Spiritualized och ena hälften av det lika legendariska som mytomspunna 80-talskultbandet Spacemen 3, har i över 20 år skapat banbrytande musik. För första gången i Norden, med ett exklusivt set bestående av en stråkkvartett, gospelkör och Doggen på klaviatur, ämnar J. Spaceman att akustiskt framföra ett urval av låtar från Spacemen 3 och Spiritualizeds magnifika kataloger hälsar Emmabodarepresentanter.

Nya artister
Spiritualized – Acoustic Mainlines (U.K)
The Mary Onettes (Se)
Oneida (U.S)
Mixtapes and Cellmates

Klara sedan tidigare
Dinosaur jr (U.S), Welle Erdball (De),The Black Angels (U.S), Of Montreal (U.S), Xiu Xiu (U.S), Timo Räisänen,I´m from Barcelona, The Teenagers, Shout Out louds, Kristian Anttila ,Detektivbyrån, Ex-Girl (Jpn) , A hawk and a hacksaw (Hun), Miss Li , Au revoire Simone (U.S),The besties, Black Belt Help she can´t swim (UK), Look Look (dancing boys)(U.K) Rough Bunnies,Las Palmas, Samuraj Cities, The Tellers (Be), Almedal, Familjen, Sirka Ragnar (No), My
Darling You, Archie bell, 64 Revolt, Wired for mono, Utah Rangers, Salty Pirates, Pistol disco, The Konki Duet (Fr), Band in Box, 120 Days (No), Räuberhöhle (De), Ida Maria, Dubbel Organisterna, 1999,Those dancing days, O´holics, Tractor Pulling People

Biljetter och information hittar du här: www.rassle.org

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …