Wednesday , April 17 2024

Malkovich – Kings N´ Bosses

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Go-Kart Records, betyg: 6]

Malkovich har insett att världen har problem och att folk mår dåligt. De har dessutom kommit fram till lösningen: att det inte finns någon lösning. Således är det bara en sak kvar att göra: supa sig full och festa nätterna igenom. Det vill givetvis holländarna att man ska göra till deras hardcore-fusion och varför inte? Musikaliskt är Kings N´ Bosses rätt kul. De här killarna blandar nämligen in vad som helst som känns rätt för dem, oavsett genre.
Sången är som vanligt “hardcorigt” skrikig, men i det här fallet står jag ut med den, även om jag hade uppskattat någon som kan sjunga istället. Man har i alla fall hört värre och musiken är tillräckligt kvalitativ och händelserik för att man ska stå ut med gaphalsen. Detsamma kan man inte säga om den ibland risiga engelska som de banala texterna är skrivna på. Men då budskapet är simpelt och texterna sällan hörs spelar det inte någon större roll. Här är det helt enkelt musiken som gäller och resten får man bortse från.
Efter en ep och fullängdaren A Criminal Record är det kul att Malkovich utvecklas och försöker hitta nya vägar. Men visst kan bandet driva sina experiment ännu längre och på så vis bli än mer intressanta. En schysst partyplatta har bandet i vilket fall som helst skapat och jag kan tänka mig att Malkovich är grymma att röja loss till live.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …