Shout Out Louds – Our Ill Wills

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Bud Fox Recordings/Sony BMG, betyg: 8]

Det råder Shout Out Louds-feber som skapat en hype-allergi och ett ointresse för det nya albumet redan innan det släppts. Men nu, ett antal lyssningar senare och med facit i hand, så har Our Ill Wills lyckats omvandla min skepsis till ren vällust. Tonight I Have To Leave It är en klockren inledning som sätter ribban högt. Därefter följer pophit efter pophit och här finns inte plats för något tvivel. Adam Olenius kommer troligtvis aldrig slippa undan alla jämförelser med Robert Smith, vilket han förmodligen inte heller vill, men det gör inget. Shout Out Louds måhända påminna Cures glada tid men lyckas faktiskt på egen hand skapa en känsla av energi och intensitet som räcker långt. Vid närmare eftertanke vågar jag nog till och med påstå att den här skivan kan komma att bli sommarens soundtrack. En skiva som räcker långt in i september och säkert längre än så.

Recenserad av: Ewa Persson

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …