Total Pain Kollapz – Hell Is Not Heaven

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Hypervoxx Recordings, betyg: 5]

Jag gillar det här enmansprojektet i mindre portioner. Tyvärr blir plattan enformig när man lyssnar igenom den i sin helhet. Delvis beror det på att Tony Pettersson, som är Total Pain Kollapz, viskar sig igenom texterna och delvis på att det helt enkelt blir för mycket upprepningar av diverse strofer. Upphovsmannen kategoriserar själv musiken som “electro-dark EBM” och skriver att “tanken med musiken är att kontrollera smärta, hat och ilska”. Mörkt är det tveklöst, men inte så aggressivt som man skulle kunna tänka sig när man läser målbeskrivningen. Hur som helst har Total Pain Kollapz hittat ett sound och en stil som känns väldigt personlig och närmast obehaglig emellanåt. “Bloodmarch” är ett exempel på en sådan låt och som dessutom är ytterst lyckad. Jag uppskattar även uppföljande “U=Dead” som lätt skulle kunna användas i en psykologisk skräckfilm för att skrämma skiten ur biopubliken. De kalla stråkarna, den mullrande rytmen och kvinnorösten som kommer in vid ett par tillfällen lär få fler än mig att rysa till och låten fungerar utmärkt även utan film.
Speltiden på Hell Is Not Heaven överstiger en timme och som jag skrev inledningsvis, hinner man tröttna under resans gång. Men det bör inte hindra någon från att köpa plattan. Den är nämligen rätt fascinerande när den är som mest skrämmande.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …