Bright Eyes – Cassadaga

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Polydor / Universal, betyg: 7]

Conor Oberst kan numera få slippa höra epitetet underbarn, då han har hunnit bli 27 år gammal. Däremot får han nog dras med att fortsätta jämföras med Van Morrison, Elvis Costello och, sist men inte minst, Bob Dylan ett bra tag till, med tanke på hur Bright Eyes låter idag. På sjunde albumet Cassadaga, vars titel är hämtat från ett spiritualistläger Florida, sjunger Oberst om kärlek och religion till rogivande americanatongångar. Cassadaga har en extremt organisk och luftig ljudbild uppbyggd av steelgitarrer, orglar, pianon och stråkar. Det är en imponerande välkomponerad skiva, som dock inte känns lika personlig som Oberst tidigare alster.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …