Slagsmålsklubben – Boss For Leader

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Djur and Mir Recordings/ EMI, betyg: 6]

Fight Club är en bra, mörkt spännande och våldsam film. Slagsmålsklubbens musik känns däremot inte alls våldsam, inte på något vis. Här är det snarare spralliga, glada och käcka melodier som ploppar fram i spår efter spår, som om bandet gör musik för barnprogram eller sexåringars födelsedagskalas. Det sägs att sedan medlemmarna flyttade till Berlin så har musiken blivit mörkare och det må vara hänt, men nog är Boss For Leader mer av glad uppåtmusik än dekadent tyskt mörker i vilket fall som helst.
Personligen har jag ingen erfarenhet av de dataspel som sägs inspirera Slagsmålsklubben, men som musikalisk upplevelse är det här en proffsigt framförd instrumentalelectro som – förmodar jag – antingen irriterar eller får lyssnaren på gott humör.
I mitt tycke är Boss For Leader på det stora hela en livsbejakande samling låtar, även om vissa av alstren passerar gränsen till ett buskisliknande tjo och tjim för gladfisar.
I några få spår förekommer ordlös sång, men jag tror att det vore en bra idé om bandet framöver tog in någon som kan framföra sångtexter också. Annars riskerar Slagsmålsklubben att bli till hissmusik för bollhav och lekplatser på stormarknader i förorterna.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …