Oi Va Voi – Oi Va Voi

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, V2 Records, betyg: 4]

Inledande spåret “Yuri” är en brilliant mix av ska, klezmer och modern electropop. Det är tokfest och glädjefnatt och jag älskar det från första takten. Och blir därefter grymt besviken på resten av skivan. Inte för att det är dåligt, utan för att större delen av skivan är ytterst färglös i jämförelse med inledningen. Undantagen är lätträknade. Lågmälda “Look-Down” där soft popjazz blandar cool electro med trumpet. Även instrumentala “Balkanik” är en liten pärla där trumpeter och electro möts till en härlig blandning. Men övriga spår, som rör sig mellan pop, funk och jazz är alltför intetsägande för att “Oi Va Voi” som helhet skall kännas intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …